Галерија на Меѓународен студентски конкурс за постери|Скопјепостер|

Меѓународниот студентски конкурс за плакат е проект инициран од Плакарт- Асоцијацијата за дизајн, филм и мултимедија во 2007 година, како прв светски студентски конкурс на социјално релевантни теми која промовираше доставување на постери електронски, без никакви надоместоци!

Скопје постер креира шанси за развој за студентите, промовира млади професионалци и ѕвезди во подем, визуелни уметници од регионот и Европа преку паралелна промоција на дизајнот и глобалните проблеми со социјален карактер.

Плакарт е организатор на бројни дебати, конференции, изложби, работилници одржани низ целиот свет.

Стани претпознатлив и биди инспириран. Придружи ни се во мисијата да ги вмрежиме дизајн експертите со младите креативци!

Добредојде во галеријата за аплицирање на конкурсите на Скопје постер!

Регистрација Најава »

Заборавена лозинка